Når noen har inngående kunnskap eller engasjement for noen av de temaene vi har laget episoder om, og vil dele dem med oss, så legger vi ut portretter av dem og deres historier her.

Skriftlig portrett: Kari Bakken

Foto: Johanne Lovise Dikkanen

Vi traff Kari Bakken på Laureng Bo- og Servicesenter etter visningen av Episode 3: Marit Bockelie Spesial, og hadde en liten samtale om det hun nettopp så. Kari er fra, og bor fortsatt i Tromsø, og har jobbet tidligere på svømmehall i 40 år, og 20 år innen mental helse.

Kari Bakken husker godt Marit Bockelie fra da broren, Trond, studerte kunst-studier sammen med Marit i Oslo. Hun sier også at broren både var, og er, en god kunstner selv, og har flere tilknytninger innen kunstmiljøet! Videre omtaler Kari, Marit, som en hyggelig og fin person, og skryter mye av kunstverkene hennes som henger rundt om i byen. 

Søskenparet hadde også av og til besøk av Marit i Tromsø. Til slutt nevner Kari at de faktisk møttes en gang rett før Marit var på tur ut med båt, muligens fiske, og det kunne man se hun var kledd seg til!

(Lengde 01:03) Bertha Aa forteller om Kranes Konditori


(Lengde 00:58) Synnøve Dikkanen husker tiden da hun var servitør i festsalen på Rødbanken

(Lengde 13:44) Vi traff noen hyggelige og pratsomme karer på visning på Heracleum. Dette klippet viser så godt det vi ønsker skal skje, at ganske utrolige historier fra fortiden skal dukke opp og foreviges, bare man tar seg tid til en prat. Filmavisa tromsø frisker opp minnet!

(01:54) Inger Marie Dahl minnes da hun var ung og faren jobbet på Tromsø Skibsverft