Portretter

Når noen har inngående kunnskap eller engasjement for noen av de temaene vi har laget episoder om, og vil dele dem med oss, så legger vi ut portretter av dem og deres historier her.

Ruth Figenschou Andersen

(Lengde 03:08) (Desember 2021) Det er ikke så ofte man får en prat med en 103 åring! På Heracleum traff vi Ruth Figenschou Andersen som fortalte oss litt om livet sitt

«Olsen gutan» – Einar Olsen og Anton Olsen

(Lengde 09:23) På Heracleum traff vi to trivelige karer som forteller fra sine yngre dager, om jobben som vognmann, hestekjøring og tømming av utedass. Også om krigstiden, Skipsverftet og Latinskolen. (September 2021)

Heracleum

(Lengde 13:44) Vi traff noen hyggelige og pratsomme karer på visning på Heracleum. Dette klippet viser så godt det vi ønsker skal skje, at ganske utrolige historier fra fortiden skal dukke opp og foreviges, bare man tar seg tid til en prat. Filmavisa tromsø frisker opp minnet!

Hally Johansen

Hally Johansen snakker om mannen sin, Helge Johansen, som jobbet på det gamle skipsverftet. Hun forteller også litt fra da bybrannen brøt ut natt til 14.mai i 1969.  

Vi traff Kari Bakken på Laureng Bo- og Servicesenter etter visningen av Episode 3: Marit Bockelie Spesial, og hadde en liten samtale om det hun nettopp så. Kari er fra, og bor fortsatt i Tromsø, og har jobbet tidligere på svømmehall i 40 år, og 20 […]
I november 2021 fikk vi en trivelig prat med Odd Erik Olsen da vi var og viste Filmavisa Tromsø på Jadeveien Sykehjem i Kroken. Han vokste opp i Nordbyen ved den gamle Lærerskolen. I oppveksten spilte Odd Erik Olsen mye fotball. Han forteller om en fotballbane […]

Bertha Aa

(Lengde 01:03) Bertha Aa forteller om Kranes Konditori


Synnøve Dikkanen

(Lengde 00:58) Synnøve Dikkanen husker tiden da hun var servitør i festsalen på Rødbanken

Foto: Johanne Lovise Dikkanen

Skriftlig portrett: Kari Bakken

Vi traff Kari Bakken på Laureng Bo- og Servicesenter etter visningen av Episode 3: Marit Bockelie Spesial, og hadde en liten samtale om det hun nettopp så. Kari er fra, og bor fortsatt i Tromsø, og har jobbet tidligere på svømmehall i 40 år, og 20 år innen mental helse.

Kari Bakken husker godt Marit Bockelie fra da broren, Trond, studerte kunst-studier sammen med Marit i Oslo. Hun sier også at broren både var, og er, en god kunstner selv, og har flere tilknytninger innen kunstmiljøet! Videre omtaler Kari, Marit, som en hyggelig og fin person, og skryter mye av kunstverkene hennes som henger rundt om i byen. 

Søskenparet hadde også av og til besøk av Marit i Tromsø. Til slutt nevner Kari at de faktisk møttes en gang rett før Marit var på tur ut med båt, muligens fiske, og det kunne man se hun var kledd seg til!

Inger Marie Dahl

(01:54) Inger Marie Dahl minnes da hun var ung og faren jobbet på Tromsø Skibsverft