Portretter

Når noen har inngående kunnskap eller engasjement for noen av de temaene vi har laget episoder om, og vil dele dem med oss, så legger vi ut portretter av dem og deres historier her.

Jenny Helene Kristiansen

(Lengde 03:34) Jenny snakker om ishavsskuta Polstjerna (se episode 8) og sitt arbeid på kaia i Honningsvåg.  (opptak: 10.04.2021 på Heracleum. Publisert: 27.03.2023) 


Ranveig Andreassen  (f. I 1953) forteller historien om Akvariet i Tromsø. Offisielt åpnet av kong Olav i 1952 som en del av Tromsø Museum. Bygget inneholdt 10 saltvannstanker/akvarier på 3000 liter hver, og én på 9000. Vannet ble kontinuerlig pumpet inn gjennom en 300 meter lang ledning fra 25 meters dyp. På den måten fikk fisken og dyrene det samme miljø som ute i sundet. Publikumet skulle få et bedre innsikt i havets mangfold, samt (...)

Leif Espejord

(Lengde 4,44 min) Kjent navn i Tromsø! Leif forteller oss om Strimmelen, det området i Tromsø der han har bodd hele sitt liv. Historier fra krigen og annet hører med. (Oktober 2022) 

Ruth Figenschou Andersen

(Lengde 03:08) Det er ikke så ofte man får en prat med en 103 åring! På Heracleum traff vi Ruth Figenschou Andersen som fortalte oss litt om livet sitt. (Desember 2021) 

«Olsen gutan» – Einar Olsen og Anton Olsen

(Lengde 09:23) På Heracleum traff vi to trivelige karer som forteller fra sine yngre dager, om jobben som vognmann, hestekjøring og tømming av utedass. Også om krigstiden, Skipsverftet og Latinskolen. (September 2021)

Heracleum

(Lengde 13:44) Vi traff noen hyggelige og pratsomme karer på visning på Heracleum. Dette klippet viser så godt det vi ønsker skal skje, at ganske utrolige historier fra fortiden skal dukke opp og foreviges, bare man tar seg tid til en prat. Filmavisa tromsø frisker opp minnet!

Hally Johansen

Hally Johansen snakker om mannen sin, Helge Johansen, som jobbet på det gamle skipsverftet. Hun forteller også litt fra da bybrannen brøt ut natt til 14.mai i 1969.  

Vi traff Kari Bakken på Laureng Bo- og Servicesenter etter visningen av Episode 3: Marit Bockelie Spesial, og hadde en liten samtale om det hun nettopp så. Kari er fra, og bor fortsatt i Tromsø, og har jobbet tidligere på svømmehall i 40 år, og 20 […]
I november 2021 fikk vi en trivelig prat med Odd Erik Olsen da vi var og viste Filmavisa Tromsø på Jadeveien Sykehjem i Kroken. Han vokste opp i Nordbyen ved den gamle Lærerskolen. I oppveksten spilte Odd Erik Olsen mye fotball. Han forteller om en fotballbane […]

Bertha Aa

(Lengde 01:03) Bertha Aa forteller om Kranes Konditori


Synnøve Dikkanen

(Lengde 00:58) Synnøve Dikkanen husker tiden da hun var servitør i festsalen på Rødbanken

Inger Marie Dahl

(01:54) Inger Marie Dahl minnes da hun var ung og faren jobbet på Tromsø Skibsverft