Episode 2

(Lengde 26:54) I denne episoden skal det handle om Rødbanken sin historie og hvordan den i dag har blitt den ny-restaurerte bygningen som er så utrolig sentral og vakker i bybildet vårt. Vi skal også få stemningsrapporter fra TIFF (filmfestivalen) og fra Soldagen! Vi skal treffe Siri som i dag driver den såkalte «Rakettkiosken» på torget. Men vet du hva den tradisjonelt heter og hvorfor?


Vi vil gjerne høre hva du syns om filmen og tema, ros, ris ellet tips i kommentarfeltet under.Har du større tips eller historier å fortelle, kan du laste opp bilder og si mer i menyen  Din historie

8 Responses

 1. Arve Hoel sier:

  Veldig godt tiltak! Lykke til og takk for stunden!😊👌🏼

  • filmavisa adm sier:

   Takk for det Arve, vi står på for å skape godt innhold til de eldre som har det kjipt for tiden, men også for andre som er interessert i lokalhistorie og ka som skjer i byen vår. Håper spesielt på interessante tilbakemeldinger fra de eldre og gjerne at andre kan bruke filmavisa tromsø til å ha en god samtale med sine eldre om tema 🙂

 2. cecilie Barth-Heyerdahl sier:

  En beboer ved Mortensnes sykehjem hadde lyst å fortelle at alt av møblement på Kranes Konditori ble kjøpt av hans onkel. Møblene skal visst stå på et ungdomshus på Senja. Episoden har så langt blitt godt mottatt og mange som har minner både fra Rødbanken og Rakettkiosken/Løkkekiosken.

 3. Andreas M sier:

  Så de to første episodene sammen med foreldrene mine, og de likte dette veldig godt. Synes det er en kjempefin idé å fokusere på et et eller annet fra Tromsø hver episode, og lære noe om historien bak det. Pappa har jo også tonnevis av gamle bilder fra Tromsø, da foto var hans hobby, fra 70, 80 og 90-tallet som kanskje man kan sende dere. Håper dere fortsetter dette prosjektet.

  • filmavisa adm sier:

   Glad for å høre Andreas, takk! Spørs om vi har kapasitet til å bevare/bruke bildene, kanskje er perspektivet museum interessert? men vi kan godt se nærmere på det, kanskje kan vi lage et innslag basert på fotoene/hans hobby. kan du kontakte oss på info@filmavisatromso.no !

 4. Inger-Merete Hall sier:

  Tusen takk for en fin filmopplevelse, særlig knyttet til min farmor som bygget Løkkekiosken.. bare en liten faktafeil,. Hun flyttet til Oslo i 1933 og drev Stortingsmannspensjonatet inntil ca 1960, deretter ble hotellet omdøpt til Hotell-Pensjon Hall..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.