Episode 1

(Lengde 22:10) Her er første episode! Det blir noen glimt fra julemarked og julestemning i byen. Hovedinnslaget er om Tromsø skipsverfts historie og et innblikk hvordan det skal bli til «Vervet», den nye bydelen som er under bygging på verftstomta.


Vi håper du vil tipse alle du kjenner som kan ha noen eldre venner eller familie å se den sammen med. Kom gjerne med tilbakemeldinger! 

Vi vil gjerne høre hva du syns om filmen og tema, ros, ris ellet tips i kommentarfeltet under.Har du større tips eller historier å fortelle, kan du laste opp bilder og si mer i menyen Din historie

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kjellings999
Kjellings999
2 years ago

Tips og ros, versågod 😉

Trond Schjefstad
Trond Schjefstad
Reply to  Kjellings999
2 years ago

Takk for et flott tiltak. Kanskje intervjuet med Espejord var litt for langt?

filmavisa adm
filmavisa adm
Reply to  Trond Schjefstad
2 years ago

Enig Trond, det gikk litt over stokk og stein med å bli ferdig med episode 1 i romjula, Vi skal prøve å bli bedre på alt i neste episoder. Har heldigvis fått mye god tilbakemelding fra mange i målgruppa, så det funke tydeligvis bra. Følg med videre og del gjerne.

Arne Che Jensen
Arne Che Jensen
2 years ago

Noen profesjonelle historikere som er med på dette opplegget, eller dreier det seg mer om kåseri- & kosestil?

Filmavisa adm
Filmavisa adm
Reply to  Arne Che Jensen
2 years ago

hei Arne, takk som spør. Det er vel forhåpentligvis mest trivelig og ikke nødvendigvis så avansert lokalhistorie, basert på kilder som intervjues o.l. Noen ganger vil historikere komme med. Like viktig at stedet i nåtid formidles av de som driver på der i dag. Blanda drops litt inspirert av den opprinnelige filmavisa. Nå ligger første episode ute, kom gjerne med kommentarer som vi kan ta med oss i arbeidet med de neste episodene.

torbj haugen
torbj haugen
2 years ago

traurig gjentagende «jul i skomakergata» sak uten noe tromsøfeeling over seg. Minimalt med historisk materiale – maksimalt med kommentarer i barne tv stil. passer vel til gamlehjem men tror nok de gamle vil sitte igjen med en følelse av hvor tromsø ble av i det her

torbj haugen
torbj haugen
Reply to  torbj haugen
2 years ago

ps. har produsenten noen egen hjemmeside?

Filmavisa adm
Filmavisa adm
Reply to  torbj haugen
2 years ago

Hei Torbj
Takk for kritikk, det er bra vi kan bli bedre. Kanskje er ikke dette noe for deg uansett, men kom gjerne med innspill på hva som kunne gjøre filmavisa mer interessant og gi «Tromsø følelsen» du savner.
PS produsenten Polarfox har ikke hjemmeside for tiden, men du finner oss på Facebook og kontaktinfo på filmavisatromsø.no

trine
trine
2 years ago

Hei! Kjempebra at dere tenker på de eldre og lager film som skal fremkalle gode minner:) Tenker at det da vil være kjempeviktig å senke tempoet betraktelig slik at de som ser filmen vil kunne fokusere og få med seg detaljene i bildene. Denne filmen hadde høyt tempo, og kan kanskje fremstå som rotete for de eldre? Kanskje dere kan ta en eldre person med i produksjonen? Mvh Trine

Filmavisa adm
Filmavisa adm
Reply to  trine
2 years ago

Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding Trine. Enig i det du sier og dette er noe vi jobber med å forbedre i neste episoder!

cecilie Barth-Heyerdahl
cecilie Barth-Heyerdahl
2 years ago

Vi på Mortensnes sykehjem har til å sett episode 1 i to ulike grupper på 7-8 personer. Mange som kjenner igjen de gamle bildene og har minner fra Skipsverftet. Noen fortalte historier fra verftet. De syntes også det var artig å se hvordan det ser ut i dag. Takk for et veldig viktig bidrag til aktivitet i koronahverdagen.

cecilie Barth-Heyerdahl
cecilie Barth-Heyerdahl
2 years ago

Vi på Mortensnes sykehjem har til nå sett episode 1 i to ulike grupper på 7-8 personer. Beboerne satte stor pris på å se de gamle bildene og høre om skipsverftet. Kom fram egne historier de har fra verftet. De satte også pris på å se hvordan det ser ut i dag. Tusen takk for bidrag til aktivitet i koronahverdagen.

Filmavisa adm
Filmavisa adm
Reply to  cecilie Barth-Heyerdahl
2 years ago

Tusen takk for tilbakemeldingen Cecilie
Vi er så glad for å høre at Filmavisa virker som tenkt! Spesielt at dere får til samtaler, husk å hjelpe de eldre til å poste historier (evt.bilder o.l.) på linken «din historie» om noen har noe spesielt å fortelle, så skal vi dele det som måtte være relevante bidrag til historien. Lykke til med visning til flere grupper. Takk for motivasjon til å lage flere gode episoder, vi jobber med saken!

Toralf Didriksen
Toralf Didriksen
2 years ago

Hei.
Synes dette var fantastisk. Ser at det kom noen traurige kommentarer, men stå på. For meg som er flyttet sørover var det godt å høre min barndoms dialekt uttalt på en så fin måte. Og i mårra skiner sola over Byen min.

Filmavisa adm
Filmavisa adm
Reply to  Toralf Didriksen
2 years ago

Takk Toralf! Vi får masse positiv feedback fra målgruppa og andre, så vi er trygg på at konseptet fungerer og gleder oss til å vise de neste episodene. Ikke minst har det ført til mange interessante samtaler etter visninger og historier tilbake til oss. Noe av disse verdifulle historiene fra de eldre blir etter hvert publisert her. Det blir noen stemninger fra soldagen i neste episode Toralf!

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x