Episoder

Episode 1

(Lengde 22:10) Her er første episode! Det blir noen glimt fra julemarked og julestemning i byen. Hovedinnslaget er om Tromsø skipsverfts historie og et innblikk hvordan det skal bli til «Vervet», den nye bydelen som er under bygging på verftstomta. Vi håper du vil tipse alle du kjenner som kan ha noen eldre venner eller familie å se den sammen med. Kom gjerne med tilbakemeldinger! 


Episode 2

(Lengde 26:54) I denne episoden skal det handle om Rødbanken sin historie og hvordan den i dag har blitt den ny-restaurerte bygningen som er så utrolig sentral og vakker i bybildet vårt. Vi skal også få stemningsrapporter fra TIFF (filmfestivalen) og fra Soldagen! Vi skal treffe Siri som i dag driver den såkalte «Rakettkiosken» på torget. Men vet du hva den tradisjonelt heter og hvorfor?


Episode 3

(Lengde 30:30) Episode 3 handler om den sagnomsuste kunstneren Marit Bockelie. Hennes produktivitet og mangfold er imponerende, likeså hennes kjærlighet til hjembyen. Nå drømme ho om å få realisert sin neste store gave til byen, mosaikken «Porten til ishavet» og vi blir med henne på leiting etter en plass den kan få stå! I denne episoden skal vi også innom isen på Prestvannet der vi treffer noen unge jenter som er kommende isdans stjerner!


Episode 4

(Lengde 31:55) I denne episoden har vi valgt å ha 7 kortere innslag med ulike tema. Derfor har vi lagt inn «pauseknapper» etter noen av innslagene, der kan det passe for noen å pause filmen for å ta en prat om det man har sett, før man spiller videre. Episode 4 inneholder mest aktualiteta og ikkje så mye historie denne gang: 1) Treklang barnekor. 2) Hillesøy Husflidslag.  3) Danseforestilling på Ersfjord skole. 4) Badstuflåta Pust. 5) 17 mai med speidertoget. 6) Nordgårn og Petras Blomster. 7) Sommerstemning i byen og St hans feiring.


Episode 5

(Lengde 29:14) Hovedreportasjen er om Veitasenteret og May-Tordis som brenner for å skape spennende aktiviteter og god stemning i Nordbyen.

Du får også flere sommerlige reportasjer: Vi skal se hvordan det ble på uteområdet ved Universitetet når Petra og gjengen fikk planta ut tusenvis av blomster! Vi besøker bøndene på Berg som har laget eget utsalg for gårdsprodukter i den gamle Rotvoldkiosken. Du møter også en ivrig sportsfisker som opplever spenning og bitevillig sjørøye en vakker sommerkveld!


Episode 6

(Lengde 26:02) I den 6. episoden er hovedinnslaget en spennende Polar kirkegårdsvandring med den kunnskapsrike og gode fortelleren Per Helge Nylund fra Tromsø Museum.

Vi besøker også den fine bygda Finnkroken på Reinøya, med besøk i blant annet galleriet til kunstmaleren Einar Berger. Der får vi også med oss god stemning fra Julemarked på brygga. I denne episoden får du også se hvor vakker byen vår blir pyntet med   Lysfestival, og en billedserie fra den dyktige fotografen Yngve Olsen som har fanget og deler med oss bilder av det vakre mørketidslyset!


Episode 7

(Lengde 30:07) Hovedinnslaget i episode 7 er historia om Holt og gårdene på vestsia av Tromsøya. Her har det vært drevet viktig landbruksforskning i lang tid. Denne grønne lungen holdt nylig på å bli regulert bort til boligbygging, men nå ser det ut som i alle fall deler av området er berga for allmenn bruk. Den fantastiske Holt Økopark har oppstått her. Bli med på besøk! (Publisert: 16.04.2022)

Episode 8

(Lengde 31:05) I episode 8 handler det om den eneste bevarte treskuta fra vår stolte ishavstradisjon, Polstjerna! Jan Egil Sandnes har vært på fangst på båten i sine unge daga, og tar oss med ombord for å fortelle historier. Vi møter også skipper og båtbygger Halvdan Jacobsen i arkivopptak, og forfatter av bokserien Ishavsskutenes historie Odd Magnus Heide Hansen. Velkommen ombord! (Publisert: 17.09.2022)

OBS: For den som er spesielt interessert, legger vi ut mer om Polstjerna og Ishavshistorien, sjekk under « ekstramateriale».

No Responses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.